Gevel impregneren

Neem contact op

Uw gevel impregneren? Dan bent u bij Metselcompany aan het juiste adres. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van impregneren. Wij voeren dagelijks diverse projecten uit voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Deze voeren wij in heel Nederland uit. Lees hier alles over waarom u uw gevel moet laten impregneren en de prijzen hiervan. Het is ook mogelijk om contact op te nemen voor meer informatie.

Wat is een gevel impregneren?

Bij het impregneren van een gevel, wordt het materiaal van de muur doordrongen met een andere stof. Dit is een waterafstotende vloeistof.  Dit is een methode om doorslaand vocht tegen te houden. Deze methode wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Deze vloeistof trekt in de stenen en het laat een waterafstotende laag achter. Deze laag zorgt ervoor dat doorslaand vocht niet meer in de muur trekt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat vuil zich niet meer of minder snel aan het oppervlak hecht.

Waarom uw gevel laten impregneren?

Het hydrofoberen van uw muur heeft verschillende voordelen. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje, zodat u weet waarom u dit moet laten doen:

  • Brandwerend
  • Minder kans op schade
  • Uw muren worden waterafstotend
  • Het beschermt tegen doorslaand vocht
  • De levensduur van de gevel wordt verlengd: De weersomstandigheden hebben namelijk minder invloed.
  • De buitenmuren blijven langer netjes:  Mos, algen, schimmels  en ander vuil gaat niet of minder snel op de muren zitten door het impregneermiddel.

Kosten gevel impregneren

De kosten voor het impregneren van uw muren zijn vooraf lastig te bepalen. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal vierkante meters, het soort impregneermiddel en de locatie. Om een beter beeld van uw wensen te krijgen, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons. Zo kunnen wij de juiste prijs voor u vaststellen.

Belangrijk om te weten bij het hydrofoberen van uw buitenmuren

Het is belangrijk om te weten dat het impregneren van uw buitenmuren na verloop van tijd herhaald moet worden. U kunt er vanuit gaan dat een impregneermiddel ongeveer 10 jaar voor bescherming zorgt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van het middel en de weersomstandigheden. Daarnaast is het ook belangrijk dat u muren proper en in een goede staat zijn. Het kan dat u daarom van tevoren eerst uw muren moet laten reinigen of herstellen, voordat u kunt beginnen met de gevelimpregnatie. Tot slot is het nog belangrijk om te weten dat u uw muren niet kunt laten schilderen wanneer deze geïmpregneerd is.  Dit wordt echter bijna nooit gedaan.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Deze is geheel gratis aan te vragen.