Buitenmuur waterdicht maken

Neem contact op

Een vochtige muur kan nare gevolgen hebben voor uw woning.  Daarnaast kan het ook slecht zijn voor uw gezondheid. Wij raden het daarom zeker aan om uw buitenmuur waterdicht te maken. In deze blog leggen wij u kort uit welke methode er is om uw gevel te beschermen tegen vocht.

De risico’s van een vochtige buitenmuur

Wanneer u last heeft van een vochtige gevel, kunnen er problemen ontstaan wanneer het kouder wordt. Er kunnen namelijk barsten in de buitenmuur komen bij vriesweer. Dit heeft tot gevolg dat het vocht dan in uw huis kan komen. Indien dit het geval is, dan is er ook een kans dat uw binnenmuren ook problemen kunnen krijgen met vocht. Dit kan slecht zijn voor de gezondheid van u en de andere bewoners. Vocht kan namelijk voor ontstekingen aan de luchtwegen zorgen en het kan ook symptomen van astma en reuma erger maken.

Een vochtige buitenmuur kan dus zorgen voor barsten in uw muur, waardoor het vocht ook in uw binnenmuren kan trekken. Dit kan slecht zijn voor de gezondheid. Daarnaast zorgen vochtplekken ook voor een lelijke en onverzorgde uitstraling van de woning en dit is ook heel vervelend.

Hoe kan ik een buitenmuur waterdicht maken?

Buitenmuren kunnen tegen vocht behandelt worden en waterdicht gemaakt worden. Een methode hiervoor is uw gevel impregneren. Dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Bij deze methode wordt er een impregneermiddel op uw gevel aangebracht. Dit impregneermiddel biedt bescherming tegen de weersomstandigheden en het houdt doorslaand vocht tegen.  Deze vloeistof trekt in uw muur en vormt een waterafstotende laag.  Deze manier zorgt er dus voor dat uw buitenmuur waterdicht worden en tegen doorslaand vocht beschermt worden. Daarnaast zorgt het er ook vaar dat uw muur er langer netjes uitziet. De weersomstandigheden hebben dan namelijk geen invloed meer en de vloeistof zorgt ervoor dat er minder snel mos, schimmel en algen op uw gevel groeit.

Vrijblijvend contact opnemen

Wilt u meer weten over het waterdicht maken van uw buitenmuren of wilt u een offerte aanvragen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.